För en sund och hållbar byggbransch
Som totalentreprenör utgår vårt uppdrag i största del att hitta och samordna duktiga entreprenörer att utföra arbeten i den kvalitetsnivå som vi eftersträvar. Vårt fokus är att arbeta med engagerade entreprenörer som kan se helheten i projektet och inte bara för sin egen vinning. Det kallar vi för riktiga lagspelare, och det är laget vi mer än gärna vill investera i och hjälpa till om det blir utmaningar i projekten. Utöver lagspelet måste våra UE ha koll på sitt ansvar och sina relationer som ibland tillkommer i sin entreprenad. Brister våra UE i sina kontroller mot anlitad personal brister H2 sin tur som totalentreprenör mot en hållbar & sund byggbransch.
Checklista vid upphandling av tidigare använd UE
Tar vi in en tidigare använd UE ska vi göra en uppdaterad kontroll för att säkerställa att hängavtalet är gällande, att ekonomin är fortsatt god i företaget och övriga områden som ”Råd & tips” som Byggföretagen informerar om. Följ nedan steg uppifrån och ner.
Checklista vid ny upphandling av UE
När vi anlitar nya UE som inte använts utav oss tidigare ska vi kontrollera att företaget är medvetna om vad det innebär att arbeta hos oss som beställare. Stäm av med operativa chefer om dom känner igen företaget och gör en noggrann utvärdering kring kapacitet och kvalitet. Vid eventuell avtalsskrivning hänvisar vi vidare till rutinen ”Upphandlingar”. Annars gäller samma kontroller som steget ovan.
Korrekt kedja för UE’s UE.
UE-kedjan som bildas då våra entreprenörer tar in egna entreprenörer på deras räkning kräver en extra insats hos vår BAS-U på plats. Följ rutin nedan:
Vid kontrollbesök av myndigheter:
Det händer att Byggnads gör besök på våra arbetsplatser, dom kan kontrollera bla. att det finns en arbetsplatsanmälan registrerad hos dem. Detta skickar sylvia@h2entreprenad.se in i samband med start av arbetsplats då det ligger till grund för om vi kommer ha H2-snickare på arbetsplatsen.
Byggnads kan också kräva en HE/UE-lista. Detta har de rätt att begära, men vi har också rätt att inkomma med detta inom 4 arbetsdagar!
Urklipp från kollektivavtalet:
”Byggnads region har, i syfte att kontrollera efterlevnaden av Bilaga D, rätt att få ta del av den fullständiga underentreprenörslistan enligt stycket ovan. De företag som inte verkar under Byggavtalets tillämpningsområde ska anges men behöver dock inte namnges. Byggnads region har rätt att få ta del av listan hos huvudentreprenören vid ett arbetsplatsbesök senast fyra arbetsdagar efter det att en skriftlig begäran kom huvudentreprenörens ansvarige produktionsledare på arbetsplatsen tillhanda. I samband med att Byggnads region får del av underentreprenörslistan vid arbetsplatsbesök enligt ovan, ska arbetsgivaren överlämna en utskrift av underentreprenörslistan eller bestämma annat lämpligt sätt att vidarebefordra underentreprenörslistan. Byggnads region ska behandla denna information konfidentiellt.”