testar123https://www.h2entreprenad.se

Checklista inför kyla

Vintern närmar sig med stormsteg med detta kommer förberedelser som man behöver göra för att vi skall kunna fortsätta producera med rätt kvalité, säkerhet och tempo.

Dom som jobbar med betong notera bifogad PDF ”H2_Betongarbeten” längst ner på sidan

Belysning utvändigt : Kan personal och transporter röra sig över arbetsplatsen säkert? Belysning håller ofta borta nattgäster, säkerställ att det inte lyser in hos nån granne bara.

Belysning invändigt : Gör en ordentlig planering för detta så att man enkelt som utomstående kan förstå upplägget på vart det kopplas in och hur det drar i trapphus och allmänna utrymmen.

Vintersäkring etablering : Är allt VA isolerat och värmekabel är i drift på inkommande vatten? EL anslutningen klarar effekten för uppvärmning? Dörrstängare på entredörr i funktion? Radiatorer jämt inställda? 

Vintersäkring byggvatten ute i huset : Klarar den minus eller behöver den isoleras? Går den dra i varma utrymmen?

Uppvärmning byggnad : Den största tjuven på EL och er tid om den inte görs rätt. Är alla öppningar igenbyggda och tätade med antingen permanenta dörrar eller provisoriska. Dörrar monterade ner mot källarutrymmen. Taket isolerat? Fasad isolerad? Värm husen underifrån och upp. Om det finns byggdörrar säkerställ att det finns dörrstängare på dem så de inte står öppna under dagen. Utse någo som ansvarar för att varje trapphus är stängt efter varje arbetsdag samt läser av temperaturer.

Snöbekämpning : Snöskyfflar, salt och sand vem ansvarar för översyn så inte det hänger istappar där byggentrér finns osv.

Ni som jobbar med HDF säkerställ att alla hål är uppborrade annars frysspränger isen HDF-plattan och det är väldigt mkt jobb att laga den, filigran täckts med snösegel av stommentreprenör.

APD över hur allt är draget och vart det finns. Märk upp avfallscontainrar och avställningsplatser extra noga ( Det som göms i snö kommer inte fram förens det blir tö)

Materialhanteringen blir alltid svårare vintertid så planeringen är ännu viktigare, gör riskanalys på kommande arbeten, går det forcera eller skjuta på moment eller leveranser?

Vinterkläder, så ni inte går och fryser och blir sjuka.

Lägg till mer om det finns nåt som är missat ovan som ni vill tipsa era kollegor om men det täcker nog in de stora bitarna. Är det några större inköp ni vill göra så släng iväg ett mail om det så tar vi det på ”H2_Internhyra” kontot eller så kan jag hänvisa till vilket bygget som sitter på utrustningen.

Betongarbeten ( PDF 0,2mb )

Translate »